Voordelen vacuüm verpakt vlees

by Jan 22, 2019De Koeien van Sinnige0 comments

Voordelen van vacuüm verpakt vlees

Met vacuüm verpakken wordt alle lucht uit de verpakking gehaald. En dat heeft een hoop voordelen:

  • Het product blijft langer vers op een natuurlijke manier.
  • Je kunt het dus langer in de koelkast bewaren, tot wel 2 weken.
  • Smaak en malsheid blijven gegarandeerd doordat alle sappen van het product in de verpakking blijven.
  • Het vlees rijpt na in de koelkast als de koelkast temperatuur onder de 5 graden staat (bij voorkeur 0-2 graden). Bij het nat rijpen zorgen de natuurlijke melkzuurbacteriën voor een dalende pH-waarde en de natuurlijk enzymen breken eiwitverbindingen af. Het vlees wordt malser.
  • De verpakking neemt weinig ruimte in de koelkast en vriezer.
  • De verpakking beschermt het product tegen vriesbrand of uitdroging in de vriezer.
  • De sterke verpakking zorgt dat het vlees een jaar goed blijft in de vriezer
  • Ontdooien gaat eenvoudig zonder verlies van vocht.
  • Om het vlees te ontdooien kun je het beste het vlees een dag of paar dagen van tevoren uit de vriezer halen en op een bord in de koelkast te leggen. Wil je sneller? Leg de vacuümverpakking in warm water.
  • Zodra vlees uit de vacuümverpakking komt, heeft het een half uur nodig om te herstellen

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× Kan ik u ergens mee helpen?